נוירופסיכולוגיה קלינית - שיקומית

טפסים שימושיים

קישורים שימושיים

אודות המגמה

הלימודים במגמה אורכים חמישה סמסטרים (שנתיים וחצי) ובסופם יוכלו התלמידים להתקבל להתמחות עפ"י דרישות חוק הפסיכולוגיה בישראל. המסלול היישומי משלב בין היבטים תיאורטיים ומושגיים של הנוירופסיכולוגיה לבין היבטים קליניים, אבחוניים וטיפוליים-שיקומיים של דיסציפלינה זו. השיעורים עוסקים במבנה המוח ותפקודו, ובתהליכים קוגניטיביים, רגשיים וחברתיים הקשורים למערכת העצבים בתפקודה התקין ובמצבים של פגיעות נוירולוגיות. הלומדים במגמה הישומית משתתפים בנוסף על כך בקורסי אבחון וטיפול במצבי פגיעה שונים ומתנסים בעבודה מעשית ברמות שונות, כולל פרקטיקום. במהלך הלימודים התלמידים מצטרפים גם לתלמידי רפואה למספר שבועות של לימוד והתנסות קלינית במחלקה הנוירולוגית בביה"ח "הדסה". בהתאם להעדפתו/ה האישית של התלמיד/ה ניתן לבחור במסלול היישומי בהדגש לימודים בתחום הנוירופסיכולוגיה הפדיאטרית (ילדים), בנוירופסיכולוגיה יישומית במבוגרים או בשילוב של שני היבטים קליניים אלו.

 

מורי המגמה

מרכזת המגמה: ד"ר שירי בן נאים Shiri.Ben-David@mail.huji.ac.il
פרופ' תמי פילובסקי-פלג 
פרופ' הלל אביעזר
פרופ' ליאון דעואל
פרופ' אליהו ורטמן
ד"ר נטע יצחק
ד"ר יעל זילברשטיין-קרא

תכנית הלימודים במגמה

הלימודים במסלול היישומי נמשכים שנתיים וחצי. יש להשלים את כל קורסי החובה ולעמוד בלוח הזמנים לביצוע עבודת הגמר (כמפורט בפרק "עבודת גמר"). המגמה שומרת לעצמה את הזכות לא לאפשר לתלמיד שלא עמד בתנאים אלו ללמוד בשנה ג'.
מעבר ללימודי ההכשרה הקלינית, קיים במחלקה מגוון רחב של תחומי המחקר בתחום הקוגניציה והמוח: עיבוד מידע בחושים השונים ואינטגרציה בין-חושית, תפיסה וקשב, ייצוג רחב של ידע, זיכרון, למידה, קריאת מילים ותפיסתן, תהליכים פסיכו-בלשנים, תהליכי חשיבה ויצירתיות, שיפוט וקבלת החלטות בתנאי אי-ודאות. פעילות מחקר בתחום מתקיימת גם במחלקות אחרות כגון בלשנות, פילוסופיה, מדעי החיים ומדעי המחשב. תלמידי המגמה רשאים לבצע את עבודתם המחקרית בשיתוף ובהנחיה של חוקרים מתחומי מחקר אלה ואחרים.
 
 
הערה: על תלמידים שלא למדו בב"א את הקורס "יסודות הנוירופסיכולוגיה" (51404) חובה ללמוד בשנה א' קורס זה - הקורס לא ייחשב במניין נקודות הזכות. תיבדק אפשרות להעניק פטור מהקורס לתלמידים שלמדו קורסים מקבילים. חובה להשתתף בסמינר מחקר אחד לפחות. כל תלמיד חייב בהגשת עבודה סמינריונית מחקרית אחת (ללא נ"ז). כל תלמיד חייב בעבודת גמר.
 

תכנית הלימודים המחייבת היא זו המופיעה בשנתון שבו החל התלמיד את הלימודים, והיא נתונה לשינויים במהלך התואר, עליהם תודיע האוניברסיטה אם יתרחשו. 

 

כתיבת עבודת גמר (תזה)

לפרטים נוספים לגבי כתיבת עבודת הגמר, לחצו כאן.
 

קבלה למגמה

ראו פרטים לגבי קבלה למוסמך.