מטרת לימודי הפסיכולוגיה לתואר הראשון (תואר בוגר, B.A.) באוניברסיטה העברית היא להציג בפני התלמידים את שאלות היסוד של התחום, להקנות להם ידע ומושגים בסיסיים בשטחיה השונים של הפסיכולוגיה, ללמד את השיטות המדעיות בתחום ולחשוף את היישומים השונים של הפסיכולוגיה. התואר הראשון מאפשר הצצה ראשונה אל העולם המורכב והמופלא של הפסיכולוגיה האנושית.
במהלך התואר, התלמידים יקבלו טעימה ממגוון רחב של נושאים בפסיכולוגיה, בקורסים המועברים על ידי מורי המחלקה – כולם חוקרים בולטים בתחומם בעולם. נושאי הקורסים נעים החל מתורות האישיות ופסיכולוגיה התפתחותית, המשך בפסיכולוגיה אבנורמלית, פסיכוביולוגיה ונוירופסיכולוגיה, וכלה בפסיכולוגיה קוגניטיבית ופסיכולוגיה חברתית. כמו כן, התלמידים ייחשפו לשיטות המחקר ולמכשירים המדעיים המקובלים כיום בעולם, בסדרה של קורסים מתודולוגיים. מגוון רחב של קורסי בחירה שמציעה המחלקה יאפשר לתלמידים להרחיב ולהעמיק את ידיעותיהם בתחומים שיימצאו כמעניינים במיוחד. לבסוף, התואר יאפשר לתלמידים התנסות מעשית בתחומים של מחקר וטיפול, בצורה מודרכת.
חשוב לציין שתכנית הלימודים לתואר הראשון לא נועדה לספק התמחות באף אחד מהתחומים השונים של הפסיכולוגיה. התמחות באחד משטחי המקצוע תינתן אך ורק בלימודי התואר השני-מוסמך (לפי חוק הפסיכולוגים, 1978, רק מי שהוא בעל תואר מוסמך לפחות בפסיכולוגיה, רשאי להירשם כפסיכולוג בפנקס הפסיכולוגים).
למה פסיכולוגיה?
לימודי פסיכולוגיה עוסקים במציאת מענה לשאלות המרכזיות והעכשוויות העוסקות בהבנת ההתנהגות האנושית. כתחום מדעי ניסויי, לימודי הפסיכולוגיה מעודדים חשיבה ביקורתית ומדעית ופיתוח מחשבה יצירתית. לימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון פותחים את הדרך ללימודים מתקדמים בתחומים רחבים, כולל מחקר בסיסי בפסיכולוגיה ובמדעי המוח, תחומים ישומיים כמו פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה ארגונית, פסיכולוגיה חינוכית ונוירופסיכולוגיה (שיקומית) ותחומים רבים אחרים.
מה עושים עם זה?
- לימודים לתארים מתקדמים: בוגרי התכנית בפסיכולוגיה יכולים להירשם ללימודים מתקדמים (תואר שני ודוקטורט) במגמות פסיכולוגיה קלינית, נוירופסיכולוגיה קלינית-שיקומית, פסיכולוגיה חברתית, המגמה לקוגניציה ומדעי המוח הקוגניטיביים והמגמה לפסיכולוגיה חינוכית-קלינית של הילד.
- אפשרויות תעסוקה בתחום הפסיכולוגיה: תואר ראשון בפסיכולוגיה הוא שימושי בכל תעסוקה שכרוכה בעבודה עם אנשים, דוגמת חינוך, עבודה קהילתית, עיתונות, ניהול משאבי אנוש, פרסום, מכירות ושיווק, ובתחום התיירות והמלונאות.
- אפשרויות תעסוקה בתחומים רחבים יותר פתוחות בפני אנשים עם תואר ראשון בתכנית מצטיינים מאוניברסיטה בעלת שם: תחומי העיסוק מקנים הכשרה ספציפית. מעסיקים בתחומים אלה מעדיפים למעשה שהמועמד לא יתמצא טוב יותר מהם בתחום עיסוקם הספציפי אך מחפשים אנשים 'עם מוח', אינטליגנטיים, בעלי ראש פתוח, סקרנות וניסיון מגוון.
מצורפת מצגת מיום האוריינטציה לנוחיותכם
hashlamot.doc | 59 KB |