פרסומים

Dr. Eran Eldar

מניעת מחשבה כשיטה לשלוט במחשבות לא רצויות

21 יולי, 2022

החוויה של לנסות לעצור מחשבות לא נעימות או לא רצויות מוכרת לכולנו. אבל, מצב בו אנו מודעים לניסיון לעצור מחשבה לא רצויה אומר שמחשבה זו למעשה כבר חדרה למודעות. האם אנו מסוגלים גם למנוע ממחשבות לא רצויות להגיע למודעות מלכתחילה?

ד"ר ענת פרי

רופאים אחרי משמרת לילה מראים תגובה רגשית מופחתת וחשים פחות אמתפיה

17 יולי, 2022

מחקר של ד"ר ענת פרי' פרופ' שהם חושן-הלל מהבית הספר למנהל עסקים וד"ר אלכס גיללס הלל מהפקולטה לרפואה והמרכז הרפואי הדסה, מצא כי רופאים אחרי משמרת לילה מראים תגובה רגשית מופחתת וחשים פחות אמתפיה לתמונות של אחרים הסובלים מכאב. בנוסף, גילו החוקרים כי רופאים רשמו כ- 20-30% פחות משככי כאבים במהלך משמרת לילה (בהשוואה למשמרת היום), וכן פחות משככי כאבים מכפי שמומלץ באופן עקרוני על ידי ארגון הבריאות העולמי.

שימוש מקורי באימון קוגניטיבי להטיות חשיבה

5 יולי, 2022

נכשלתם? לא הצלחתם? לא הולך לכם?

כשמתרחש אירוע שלילי בחיינו, אנו נוטים לתת הסברים לסיבות להתרחשותו. הסברים אלו משפיעים על הדרך שבה אנו חווים את האירוע ומגיבים אליו. לאורך זמן, בעוד חלק מהאנשים בוחנים מחדש אירועים שעברו ומשנים את הייחוס הסיבתי שנתנו להם, אחרים נשארים תקועים בייחוס הסיבתי הראשוני שנתנו לאירוע.

מה אם יכלנו לסייע לאנשים לעבור באופן גמיש בין ייחוסים שליליים יותר ('לא הצלחתי כי אני כישלון') לייחוסים אדפטיביים יותר ('היה קשה הפעם ולא הייתי במיטבי')?

shiraran

התפוח לא "מרגיש" רחוק מהעץ: סוציליזאציה של אמפתיה

11 מאי, 2022

בדומה למבוגרים, גם ילדים חווים פחות אמפתיה כלפי קבוצות חברתיות מסוימות, בהשוואה לאחרות. מחקר של ד"ר שירה רן, בשיתוף עם ד"ר מיכל רייפן תגר (אוניברסיטת רייכמן), פרופ' מאיה תמיר ופרופ' עירן הלפרין, מצא שאימהות נבדלות אחת מהשניה במידת האמפתיה שהן רוצות שהילדים שלהן ירגישו כלפי קבוצות חוץ מסויימות, כתלות באידאולוגיה הפוליטית שלהן.

הפוטנציאל המיטיב שיש להתפלגויות מוטות על למידה

24 אפריל, 2022

בעוד ששפות העולם נבדלות זו מזו באופנים רבים, הן חולקות קווי דמיון שיכולים ללמד אותנו על הקוגניציה האנושית. במחקר חדש של פרופ' ענבל ארנון וד"ר אורי לוי רוטבין, בדקו החוקרות את ההשלכות של אחד מקווי הדמיון החזקים ביותר בין שפות על הלמידות (learnability).

LIOR ZEVI

מה גורם לנו להימשך למישהו מסוים ולא לאחר?

14 אפריל, 2022

בניסוי ספיד-דייט שנערך במעבדה גילו שסנכרון פיזיולוגי והתנהגותי בין גבר ואישה בזמן דייט, מנבא משיכה רומנטית ומינית גבוהה.

סנכרון זאת תופעה דינמית שממחישה איך שני אנשים יכולים להשפיע ולהיות מושפעים זה מזו. בקשרים אינטימיים, בני אדם מסתנכרנים ובכך מווסתים הפיזיולוגיה וההתנהגות זה של זו. לפיכך, סנכרון בפגישה ראשונה עם בן זוג פוטנציאלי יכול להוות אינדיקציה ליכולות הוויסות של הפרטנר ובכך לקדם משיכה מינית ורומנטית ראשונית.

eric shuman

מחאה המונית יכולה להיות יעילה בקידום מטרות המוחים

11 אפריל, 2022

מאמר חדש של הדוקטורנט אריק שומן, ד"ר סויאר חסן עאסלה ופרופ' עירן הלפרין Eran Halperin שהתפרסם ב-PNAS מדגיש את החשיבות של התחשבות במגוון מדדים של יעילות במחאה, ומציע שמחאה המונית (כולל כזו שמשלבת אי אלימות ואילמות) יכולה להיות יעילה בקידום מטרות המוחים

yonat rum

ילדים שלהם אח או אחות תאומים עם צרכים מיוחדים נמצאו גבוהים יותר באמפתיה קוגנטיבית, כלומר: ביכולת *להבין* את רגשות האחר

6 אפריל, 2022

גישה הרווחת במחקר היא שאחים ואחיות לילדים עם צרכים מיוחדים נמצאים בסיכון לבעיות שונות. אולם, מעבר לקשיים ולבעיות, עשויים להיות גם יתרונות בגדילה לצד אח או אחות עם צרכים מיוחדים. במחקר הנוכחי, שאלנו האם ילדים שיש להם אח או אחות עם צרכים מיוחדים הם ילדים יותר אמפתיים ופרו חברתיים.

מחקר חדש בנושא של ד"ר יונת רום Yonat Rum בשיתוף עם שיר גנזר ד"ר נועם מרקוביץ ד"ר ענת פרי, פרופ' אריאל כנפו-נעם וג'ניפר ג'נקינס פורסם לאחרונה בכתב העת Child Development.