זכיות, פרסים ומלגות

הקשר בין השעון הביולוגי, רמות עוררות וסימפטומים של OCD

25 אוגוסט, 2021

ברכות לדוקטורנטית הדר נפתלוביץ׳ ולפרופ' אייל קלנטרוף שזכו במענק מייקל יניקה יאנג לחוקר הצעיר של עמותת ה-OCD הבינלאומית! המענק ניתן בשותפות לד״ר אלכס גלילי-הילל מבית החולים לרפואה הדסה, ד״ר הלן בלייר סימפסון באוניברסיטת קולומביה וד״ר חגי ברגמן מהאוניברסיטה העברית.

המענק ניתן לצורך בחינה של הקשר בין השעון הביולוגי, רמות עוררות וסימפטומים של OCD (הפרעה טורדנית-כפייתית). הדר והצוות שלה יעקבו ויתעדו סימפטומים של OCD על פני שבוע ימים ויתשאלו את הנבדקים במהלך היום בנוגע לרמות העוררות שלהם. הם גם יבחנו את דפוסי השינה כמו מתי הם הלכו לישון, התעוררו וכמה זמן הם ישנו.

ברכות לד"ר מיכל להמן

11 אוגוסט, 2021

ברכות לד"ר מיכל להמן מהמעבדה של ד"ר ענת פרי-שרון (בשיתוף עם פרופ' אבי קלוגר מביה"ס למנהל עסקים) על הזכייה במלגת הבתר-דוקטורט במדעי הקוגניציה והפסיכולוגיה של המכון למחשבה ישראלית על הצעת המחקר שלה Increasing intellectual humility and Empathic Accuracy: An intervention to improve relationships in conflict areas and mixed cities

ברכות לד"ר נטע יצחק

1 יולי, 2021

ברכות לד"ר נטע יצחק מהמעבדה של פרופ' הלל אביעזר, שעבודת הדוקטורט שלה נבחרה לעבודה מצטיינת במדעים העיוניים לשנת תשפ"א. נטע זכתה בפרס האנס וינר שמוענק מידי שנה לעבודות דוקטורט מצטיינות על עבודתה בנושא "הרגש נמצא בפרטים הקטנים: מנגנונים לזיהוי והבעות פנים בקרב משתתפים בריאים ובקרב חולי הנטינגטון".

הפרס יוכרז בטקס חלוקת תארי דוקטור של מחזור ע"ז שיתקיים ביום חמישי 8.7.2021 בשעה 17:30 באמפיתאטרון בקמפוס הר הצופים.

Ayelet Landau

ברכות לפרופ' איילת לנדאו

3 יוני, 2021
ברכות לפרופ' איילת לנדאו וד"ר לברברה הנדל (אוניברסיטת וורצבורג) על זכייתן במענק מטעם הקרן הלאומית הגרמנית למחקר על מקצבים מוחיים, תפיסה, ותנועות עיניים בעוורים.
זכייה במלגת Jerusalem Brain Community

13 מאי, 2021

ברכות חמות לשבעה סטודנטים מופלאים שזכו במלגת Jerusalem Brain Community לתלמידי בוגר. המלגה מוענקת לסטודנטים מצטיינים בשנה האחרונה ללימודי הבוגר ומאפשרת לזוכים בה לפתח את כישורי המחקר שלהם ולשמור על מצויינות אקדמית.

מיתר בנבג'י, אוהד לבנת ועדי גלבוצקי מהתכנית המשולבת פסיכולוגיה וקוגניציה; שי שחר ואלעד דביר מפסיכוביולוגיה; ירדן גביש מפסיכולוגיה מדמ"ח וטלי כהן מפסיכולוגיה ובלשנות

ברכות למעבדתו של פרופ' יונתן הפרט

9 מאי, 2021
על הזכייה במענק Global Faculty Research Seed Grant שניתן על ידי אוניברסיטת טקסס, ארצות הברית. המעבדה זכתה במימון משותף יחד עם המעבדה של פרופ' Jasper Smith מאוניברסיטת טקסס, למטרת מחקר המשלב חוקרים מובילים בטיפול בחרדה באוניברסיטאות ברחבי העולם. המחקר בודק את יעילותה של התערבות קבוצתית לטיפול בסימפטומים של רגישות לחרדה. מחקר כזה יכול לעזור בהפצה של טיפולים מבוססי ראיות לטיפול.
ברכות לליאור אברמזון

6 מאי, 2021

ליאור אברמזון, ממעבדתו של פרופ' אריאל כנפו-נעם זכתה במלגת רוטשילד ובמלגה מטעם מכון חרוב למחקר בנושא התעללות בילדים, עבור השתלמות פוסט-דוקטורנט בחו"ל.

ליאור מתכננת לנסוע לאוניברסיטת קולומביה בניו יורק ולחקור התנהגויות רגשיות של ילדים אשר עברו התעללות והזנחה, ואת המנגנונים המוחיים שמתווכים התנהגויות אלו.

ד"ר ערן אלדר זכה במענק Joy Ventures

27 אפריל, 2021
ברכות לד"ר ערן אלדר ולפוסט דוקטורנט ד"ר איציק פרדקין על זכייתם יחד עם פרופ' נעם שנק מאוניברסיטת קולומביה, במענק מאת Joy Ventures, על מנת לחקור את האפשרות לפענח דינמיקות מחשבה פתולוגיות בעזרת חיישני EEG ניידים.
Ayelet Landau

ברכות לפרופ' איילת לנדאו

18 אפריל, 2021
ברכות לפרופ' איילת לנדאו על זכייה במענק MIT - Israel Broshy Brain and Cognitive Sciences Fund. הזכייה של איילת הנה עבור פרויקט בנושא How to Stay in The Zone - Theoretically Motivated Intervention for Optimizing Attentional States.”
ד"ר ענת פרי זכתה במענק של JOY Ventures

22 מרץ, 2021

ברכות לד"ר ענת פרי לרגל קבלת מענק של JOY Ventures יחד עם ד״ר שהם חושן-הלל (מנהל עסקים) וד״ר אלכס גיללס-הלל (הדסה).

המענק נועד למחקר שעוסק בשאלה עד כמה אמפתי יהיה אליך רופא בשתיים בלילה, ומה עלולות להיות ההשפעות של זה?

פרי, חושן-הלל וגיללס-הלל מציעים לחקור את ההשפעות של חוסר שינה על אספקטים שונים של קוגניציה חברתית וקבלת החלטות, בייחוד אצל רופאים לאחר משמרות לילה.

בהמשך, בשיתוף פעולה עם הסטארט-אפ Nyx-Technologies, הם יבחנו את יעילות קסדת ה-CogNyx המעודדת כניסה מהירה לשינה, והשפעתה על שיפור תהליכים קוגניטיביים וחברתיים.