כללי

ברכות לדוקטורנטיות של המחלקה לפסיכולוגיה

ברכות לדוקטורנטיות של המחלקה לפסיכולוגיה

23 יוני, 2024

ברכות לדוקטורנטיות המופלאות של המחלקה לפסיכולוגיה על זכייתן/ם במלגות יוקרתיות לשנת הלימודים תשפ"ה:

מלגת נשיא:

תמר מחלב מהמעבדה של פרופ' אריאל כנפו-נעם

מלגת עתיד בעברית:

נדיה גארז'ה ואילנה אושומירסקי, דוקטורנטיות חדשות במעבדה של פרופ' עירן הלפרין

קיארה ביסרני, דוקטורנטית חדשה במעבדה של פרופ' הלל אביעזר

מלגת רוטשילד יד הנדיב לפוסט דוקטורט:

מאיה אניסמן, מהמעבדה של ד"ר טלי קליימן.

מלגת יד הנדיב לפוסט-דוק נוסדה במטרה לסייע לחוקרים צעירים מתצטיינים ובעלי פוטנציל יוצא דופן להתקדם בתחום העיסוק המדעי

SHIR ATZIL

מדוע אסור להחרים את האקדמיה בישראל

20 יוני, 2024

שלשום פורסם בכתב העת NATURE מכתב של חברי סגל באקדמיה מדוע אסור להחרים את האקדמיה הישראלית, על המכתב חתומה בין השאר ד"ר שיר אציל, עם קולגות ממכון ויצמן ומאוניברסיטת חיפה.

המכתב מגיע כתגובה לעלייה בחרמות שחווים מדענים בין אם באופן אישי או ממסדי, כאשר מוסדות שלמים בוחרים לנתק קשרים אקדמיים עם ישראל ועוצרים שיתופי פעולה עם מדענים ישראלים.

Open Call: Senior Research Scientist in Computational Psychology

18 יוני, 2024

The Department of Psychology and the newly-formed Azrieli Israel Center for Addiction and Mental Health (ICAMH) at The Hebrew University of Jerusalem, Israel, invite applications for a full-time position (non-tenure-track) as a Senior Research Scientist in Computational Psychology. We welcome applications from candidates who have a strong academic record, and substantial experience in computational approaches to psychology, cognition, or mind and behavior.

noa yamini

מודל תיאורטי חדש המקשר הזדקנות, בעיות קוגניטיביות והפרעות מצב רוח

5 יוני, 2024

עלייה בתוחלת החיים מביאה עימה אתגרים חדשים עמם יש להתמודד . קיימת חפיפה גבוהה בין דעיכה קוגניטיבית הקשורה לגיל והפרעות מצב רוח כגון דיכאון וחרדה, אבל המנגנונים המתווכים בין התופעות טרם התבררו. גורמים מוחיים נוירוטרופיים, בייחוד (Brain-Derived Neurotrophic Factor (BDNF , ממלאים תפקיד מפתח בהתחדשות תאית וביכולת המוח ליצור קשרים עצביים חדשים. על כן, לגורמים הנוירוטרופיים השפעה נרחבת על תפקידים קוגניטיביים וויסות מצב רוח.

קשה יותר לקבל החלטה כשהאפשרויות שליליות לעומת חיוביות

קשה יותר לקבל החלטה כשהאפשרויות שליליות לעומת חיוביות

5 מאי, 2024

האם תעדיפו לפגוש חבר טוב לארוחה במסעדה או להישאר בבית ולצפות בסרט? האם תעדיפו לשטוף את הכלים שנערמו בכיור או לצאת לזרוק את הזבל ביום גשום? באיזו מהשאלות היה לכם קשה יותר להחליט? תיאוריה קלאסית ושלל ממצאים אמפיריים מעידים שקשה יותר לקבל החלטה כשהאפשרויות שליליות לעומת חיוביות.

Dr. Anat Perry

האזינו לפרופ' ענת פרי בפודקאסט "המעבדה"

30 אפריל, 2024

רוצים להבין אמפתיה ואיך חוקרים אותה במעבדה? וגם - לחשוב קצת על אינטרקציות עם בינה מלאכותית ומה הן יוכלו ללמד אותנו על אמפתיה אנושית? פרופ׳ ענת פרי התראיינה על נושאים אלו בשני פרקים לפודקאסט של כאן ״המעבדה״:

deborah_marciano

ברוכה הבאה ד"ר דבורה מרציאנו

30 אפריל, 2024

המחלקה לפסיכולוגיה שמחה לבשר על הצטרפותה של ד"ר דבורה מרציאנו לסגל המחלקה החל משנת הלימודים תשפ"ה.

המחקר של דבורה נמצא בצומת בין קבלת החלטות, כלכלה התנהגותית ומדעי המוח הקוגניטיביים. היא חוקרת כיצד אנו מקבלים החלטות ואיך אנו מייחסים ערך סובייקטיבי לתגמול. מהם התהליכים הקוגניטיביים, הרגשיים והמוחיים העומדים בבסיס החוויה הסובייקטיבית של תגמולים? כיצד תהליכים אלו משתנים בהקשרים שונים ובין אנשים?