סנן לפי חודש

הפסיכולוג החרדי - הזמנה לכנס

יוני 9, 2017

אנו שמחים להודיע על יום עיון אקדמי ראשון מסוגו בנושא "הפסיכולוג החרדי: אתגרים בחדר הטיפול" שיערך באוניברסיטה העברית.

מצ"ב ההזמנה עם לינק להרשמה.

ההשתתפות ביום העיון היא ללא תשלום, אך מחייבת הרשמה מראש.

פרסום חדש לד"ר מאיו ועמיתים - אנחנו נראים כמו השם שלנו

מרץ 15, 2017

לעיתים אנו פוגשים אנשים שקשה לנו לזכור את שמם או אפילו קוראים להם בטעות בשם של מישהו אחר. התופעה הזו מצטרפת לתחושה שיש אנשים שהשם שלהם "ממש מתאים להם", לעומת אחרים שהשם שלהם "לא מתאים להם כלל". תחושות אלה הובילו את חוקרי המחקר לשאלה האם יתכן שמרבית האנשים נראים כמו השם שלהם? המחקר של דר' רות מאיו ויונת צוובנר מהאוניברסיטה העברית בשיתוף עם פרופ' יעקב גולדנברג מהמרכז הבין תחומי בהרצליה וחוקרים מביה"ס למנהל עסקים HEC בפריז האם אנשים מצליחים לזהות את שמו הפרטי של האדם לפי מראה פניו בלבד. המחקר בדק כ-94 אלף תמונות פנים באמצעות ניטור מחשב, ועוד כ-1000 תמונות פנים שנותחו בידי משתתפים.

איילת לנדאו

ד"ר איילת לנדאו זכתה במלגת ה-McDonnell Foundation

יולי 22, 2016
ברכות חמות לד"ר איילת לנדאו על זכייתה ב-McDonnell Foundation's Understanding Human Cognition Award על עבודתה בנושא: Rhythmic Sampling: a domain-general principle in the architecture of attention.

המלגה הזו היא יוקרתית ותחרותית מאוד עבור חוקרים קוגניטיביים! כל הכבוד והמשך מחקר פורה!
ISF

האוניברסיטה העברית ממשיכה להוביל את המחקר הפסיכולוגי בישראל

יולי 18, 2016
ה-ISF, הקרן הלאומית למדע, החליטה להעניק מענקי מחקר עבור מחרים בנושאים הבאים:
  • ד"ר ענבל ארנון ופרופ' רם פרוסט -  למידת שפה ראשונה מול למידת שפה שניה: מנוירוביולוגיה ועד קוגניציה.
  • פרופ' איתמר גתי - טיפולוגיה של אי-החלטה בבחירת תחום לימודים ומקצוע בגיל ההתבגרות ובבגרות המוקדמת.
  • פרופ' רז ירמיה - הביולוגיה המיקרוגליאלית של מצבי דיכאון וטיפולים אנטי-דיכאוניים; והתפקיד של מיקרוגליה בדיכאון הנגרם על ידי חשיפה ללחץ (עקה).
  • ד"ר איילת לנדאו - ספירת מחזורים תפיסתיים: מודל לייצוג מוחי של מרווחי זמן.
יונתן הפרט

מענק מחקר של המכון הלאומי לחקר שירותי בריאות ומדיניות הבריאות

יולי 17, 2016

ברכות לפרופ' יונתן הפרט על קבלת מענק המחקר של המכון הלאומי לחקר שירותי בריאות ומדיניות הבריאות, למחקר אודות יישום והטמעה של טיפול פסיכולוגי-אינטרנטי בהפרעת פאניקה ובהפרעת דיכאון.

במסגרת המחקר יינתן טיפול אינטרנטי בהפרעת פאניקה ללא תשלום בתמורה להשתתפות במחקר. גיוס משתתפים למחקר החל בימים אלו. לפרטים נוספים: לחצו כאן.

צפו בפרופ' הפרט בתכנית "בוקר בריא" בערוץ 2: